تولید رب فله و اسپتیک(Aseptic) بسیار به هم شبیه است. آنچه این دو گونه را از هم جدا می کند بیشتر شرایط بسته بندی است. در ادامه به تفاوت های این دو نوع اشاره خواهیم داشت.
رب فله
همانطور که در بخش خطوط تولید اشاره شد. خط تولید رب گوجه فرنگی می تواند فقط تولید رب فله انجام دهد و بسته بندی قوطی و یا شیشه نداشته باشد. یا اینکه فقط کارخانه بسته بندی رب باشد. در این صورت ورودی کارخانه دیگر گوجه فرنگی نیست، ورودی رب فله و یا رب اسپتیک خواهد بود. در کارخانه بسته بندی رب ، رب فله و یا اسپتیک به مخازن رقیق سازی وارد می شود و سپس بسته بندی و استریلیزه می شود.
فرایندتولید رب Aseptic
فرآوری آسپتیک شامل استریل کردن رب گوجه فرنگی و بسته بندی آن در یک محیط استریل است. این امر موجب جلوگیری از رشد باکتری و افزایش ماندگاری این چاشنی خوشمزه است. مهم ترین عامل در فرآیند رب اسپتیک دما است، زیرا هم گرمای بیش از حد و هم گرمای کم می تواند منجر به فساد محصول، کاهش کیفیت و به خطر افتادن ایمنی مواد غذایی شود. در فرایند رب گوجه فرنگی اسپتیک، رب گوجه فرنگی را تا دمای بالا، معمولاً بالای ۲۱۲ درجه فارنهایت (۱۰۰ درجه سانتیگراد) حرارت می دهند، که می تواند باکتری ها و سایر میکروارگانیسم ها را از بین ببرد.
پس از فرآوری اسپتیک وقت بسته بندی اسپتیک است. بسته بندی آسپتیک یک فرآیند تولید تخصصی است که در آن مواد غذایی، دارویی یا سایر محتویات جدا از بسته بندی استریل می شوند. سپس محتویات داخل ظرف در یک محیط استریل قرار می گیرند. این روش از دماهای بسیار بالا برای حفظ تازگی محتویات و همچنین اطمینان از آلوده نشدن آن به میکروارگانیسم ها استفاده می کند. چندین ماده در کنار هم قرار می گیرند تا سطح حفاظت مورد نیاز برای استانداردهای بسته بندی آسپتیک را فراهم کنند، از بین آن ها می توان به پلی اتیلن و فیلم فویل اشاره کرد.پلی اتیلن به عنوان مانع در دو طرف داخلی و خارجی بسته بندی اسپتیک استفاده می شود. این لایه ها در برابر رطوبت ورودی یا خروجی از ظرف محافظت می کنند. فویل فیلم با دور نگه داشتن نور و اکسیژن به حفظ محصول کمک می کند.
تفاوت رب فله و اسپتیک
در هر دو روش رب با بریکس ۲۸ الی ۳۰ عرضه می گردد. ولی همانطور که پیشتر اشاره شد نوع بسته بندی متفاوت است. این تنها تفاوت بین رب اسپتیک و فله نیست. رب اسپتیک فاقد آلودگی است و افزودنی هم ندارد. بنابراین برای نگهداری و حمل نقل نیازی به استفاده از یخچال یا رعایت دمای استاندارد نیست. همین موضوع رب اسپتیک را تبدیل به گزینه ی مناسبی برای صادرات کرده است. در مقابل رب فله نیاز به دمای نگهداری یخچالی دارد و برای استفاده داخلی و محلی گزینه ی مناسب تری است.
تولید رب فله یا اسپتیک
پاسخ به این سوال به چشم انداز فروش تولید کنندگان رب بستگی دارد. آیا قصد فروش رب داخل ایران را دارید و یا به فکر صادرات هستید؟ هزینه تولید رب فله پایین تر از رب آسپتیک است اما هزینه نگهداری درست برعکس است. اگر این چاشنی خوش رنگ به صورت اسپتیک تولید شود فاقد هر گونه افزودنی است بنابراین کارخانه بسته بندی می تواند خود میزان و نوع افزودنی ها را تعیین کند. بنابراین به نظر می رسد برای اهداف صادراتی بهترین گزینه تولید و بسته بندی به صورت اسپتیک است. ولی چنانچه قصد دارید به صورت محلی و داخلی به فروش برسانید پیشنهاد ما تولید رب فله است.
سخن پایانی
شرکت ماشین سازی پک به عنوان یکی از طراحان و سازندگان خط رب گوجه فرنگی می تواند انواع خطوط رب با ظرفیت های متفاوت و مقرون به صرفه را ارائه دهد. همچنین می توان خط تولیدی طراحی کند تا با افزایش بهره وری کارخانه تولید رب بتواند افزایش تولید بدهد. این شرکت طراح خطوط استراتژیک بوده و از طراحی تا تولید همواره کنار شما خواهد بود. اگر سوالی در مورد خط تولید و بسته بندی رب دارید یا نیاز به مشاوره دارید کافی است فرم ارتباط با ما را پر کنید یا با مشاوران ما به شمار ۰۹۱۹۹۵۳۸۷۵۱ تماس بگیرید.