خط تولید کنسرو بادمجان و یا خاویار بادمجان جز یکی از سرمایه گذاری های سودمند در ایران می باشد. بادمجان یکی از صیفی جات پر مصرف در ایران است. سرمایه گذاری در استانهای خوزستان، فارس، یزد، هرمزگان و تهران به دلیل تولید بالای این محصول با سود بیشتری همراه خواهد بود. در ادامه به بررسی مراحل تولید صنعتی کنسرو بادمجان، ماشین آلات خط خاویار بادمجان و ملزومات راهاندازی خط تولید کنسرو بادمجان خواهیم پرداخت.
مراحل تولید صنعتی کنسرو بادمجان
مراحل تولید خاویار بادمجان شامل مراحل آماده سازی، پخت و بسته بندی می باشد. در ابتدا بادمجان ها شسته، دم گیری و سپس پوست گیری می شود. پس از اماده سازی اولیه، بادمجان به مخازن تلخی گیری وارد می شوند و سپس وارد مرحله پخت و طعم دهی خواهند شد. پس از پخت و افزودن سس مواد به سمت پرکن ها اراسال خواهند شد. قوطی های پرشده خاویار بادمجان، پس از دربندی وارد اتوکلاو می شوند. سپس جهت ورود به انبار و بازار، اماده سازی می شود. بدین صورت که برچسب گذاری و تاریخ زنی انجام می شود و در دسته های ۲۴ تایی شیرینک می شوند.
مرحله آماده سازی بادمجان
شستشو، دم گیری و پوست گیری بادمجان
مرحله بلنچ و پخت بادمجان
تلخی گیری بادمجان، پخت و طعم زنی بادمجان و فرآوری سس
مرحله پرکردن و دربندی کنسرو
پرکردن خاویار بادمجان در قوطی و دوخت درب قوطی به همراه مرحله ایجاد خلا
مرحله استریل کنسرو بادمجان
اتوکلاو کردن کنسرو بادمجان جهت افزایش ماندگاری محصول و از بین رفتن میکرو ارگانیسم های مخرب
ماشینآلات مورد نیاز برای تولید کنسرو بادمجان
ماشین آلات خط تولید کنسرو بادمجان بسته به نوع و میزان تولید می تواند متفاوت باشد. خطوط فول اتومات و اتومات به ماشین آلات بیشتری جهت تولید کنسرو بادمجان نیاز دارند. در حالی که خطوط نیمه صنعتی ماشین آلات کمتری برای تولید خاویار بادمجان به کار می بندند. به طور کلی ماشین آلات خط تولید کنسرو به شرح ذیل می باشد.
۱. | ماشین آلات | کاربرد |
۲. | شتسشو بالابر | شستشو بادمجان |
۳. | دم گیر | دمگیری بادمجان |
۴. | پوست گیر بخار | پوستگیری بادمجان |
۵. | سکو بلنچ | تلخیگیری و پخت اولیه |
۶. | سکو پخت و فراوری | پخت بادمجان و فراوری سس |
۷. | پرکن | پرکردن خاویار بادمجان در قوطی |
۸. | اگزاست | ایجاد خلا |
۹. | دربندی | دوخت درب قوطی |
۱۰. | اتوکلاو | استریل و افزایش ماندگاری |
۱۱. | اتیکت زن | چسباندن برچسب |
۱۲. | جت پرینتر | پرینت اطلاعات تولید بر روی قوطی |
۱۳. | شیرینک پک | شیرینک جهت ارسال به انبار |
کارخانه کنسرو بادمجان
برای راه اندازی کارخانه کنسرو خاویار بادمجان به حداقل ۲۰۰ متر فضا نیاز دارید تا بتوانید یک خط تولید نیمه اتومات راه اندازی کنید. این فضا شامل سالن تولید و انبارهاست. این خط تولید خاویار بادمجان می تواند تا ۴۰۰۰ قوطی در یک شیفت کاری تولید کند. اگر نیاز به تولید بالاتری دارید حدود ۲۰۰۰۰ قوطی می توانید از خط تولید اتومات استفاده کنید. این خط تولید غذای اماده به فضای حداقلی ۶۰۰ متر نیاز خواهد داشت. برای تولید ۷۰.۰۰۰ قوطی در یک شیفت به فضایی بین ۸۰۰ الی ۱۵۰۰ متر نیاز خواهید داشت. به یاد داشته باشید که حداقل ارتفاع سقف سوله تولید این غذای خوشمزه ۴ متر می باشد.
مجوز های خط تولید کنسرو خاویار بادمجان
برای راه اندازی خط تولید این غذای کنسروی، در ابتدا به جواز تاسیس و پروانه بهره برداری نیاز خواهید داشت. پروانه ساخت محصولات غذایی و مسئولیت فنی نیز باید از وزارت بهداشت اخذ شود. مجوز زیست محیطی و استاندارد نیز جز مجوز های لازم می باشد. همچنین برند مجموعه باید ثبت شود تا امکان سو استفاده به حداقل برسد. اگر قصد صادرات محصول را نیز دارید باید مجوز آن را از سازمان دامپزشکی و معاونت غذا و دارو کسب کنید.
ردیف | نوع مجوز | مرجع صادرکننده |
۱. | جواز تأسیس | وزارت صمت |
۲. | پروانه بهرهبرداری | وزارت صمت |
۳. | پروانه ساخت | سازمان غذا و دارو |
۴. | مسئول فنی | سازمان غذا و دارو |
۵. | محیط زیست | سازمان محیط زیست |
۶. | استاندارد | سازمان استاندارد |
۷. | ثبت برند | مرکز مالکیت معنوی |
۸. | گواهی بهداشت صادراتی | غذا و دارو / دامپزشکی |
هزینه خط خاویار بادمجان
هزینه راه اندازی خط کنسرو بادمجان شامل هزینه فضای تولید و اداری همراه با تجهیزات آن بعلاوه هزینه مواد اولیه ، هزینه پرسنل و هزینه مجوز ها خواهد بود. برآورد می شود جمع کل هزینه های یک خط نرمال نیمه اتوماتیک بین ۳.۵ الی ۴ میلیارد ریال برآورد شود (سال ۱۴۰۳). اعلام یک قیمت ثابت برای خط تولید کنسرو این غذا خوشمزه تقزیبا غیر ممکن است زیرا نوسانات بازار ارز به شدت به تغییر قیمت مواد اولیه به خصوص قیمت استیل می انجامد. با توجه به هزینه ماشین آلات و فضا توصیه می شود این خط تولید را با یکی از خطوط تولید کنسروی ادغام کنید تا بتوان بیشترین بهره را از راه اندازی این خط برد.
خط تولید کنسرو بادمجان شرکت آرسس پک
شرکت ماشین سازی آرسس پک به عنوان یک طراح و سازنده ماشین آلات غذایی تجربیات متعددی در راه اندازی انواع ظرفیت های خط تولید کنسرو بادمجان داشته است. این تجربه کسب شده به همراه دانش روز همواره عامل موفقیت این شرکت در خصوص راه اندازی خط تولید کنسرو بادمجان بوده است. شرکت آرسس پک به شما توصیه می کند در خرید و راه اندازی این غذای آماده لذیذ همواره به خاطر داشته باشید که با این خط تولید می توانید خط تولید کشک بادمجان و حلیم بادمجان نیز داشته باشید و یا با اندکی تغییرات می توانید به تولید انواع کنسرو حبوبات و خورشت ها نیز بپردازید. جهت مشاوره و کسب اطلاعات بیشتر با شماره ۰۹۱۹۹۵۳۸۷۵۱ با ما در تماس باشید.